Väike edasiarendus Olümpia küpsiste retseptile, mis leidsin raamatust:
“Nostalgilised tordid ja koogid” Osa 2; Autor: Eva Pärtel
Mõnusad võikreemi täidisega küpsised, mis on kaetud tumeda šokolaadiga ning küpsistele annavad mõnusa maitsenüansi soolatud ning röstitud maapähklid.
Sellest kogusest saab ca 15 küpsist.
Vaja läheb:
Küpsistele:
60 g võid, toasoe
1 dl suhkrut
50 g röstitud, soolaga maapähkleid
80 g nisujahu
2 munavalget
Purusta pähklid köögikombainiga peeneks. Vahusta või suhkruga ning lisa võile pähklid ja jahu. Sega tainas ühtlaseks. Vahusta munavalged ning lisa ka need taignale. Sega ettevaatlikult ning pane saadud segu pritskotti. Pritsi väikesed ca 2 cm läbimõõduga taignapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee sõrm märjaks ning suru pallikesed lamedaks.
Küpseta ahjus ca 14-16 minutit 175 C juures, kuni küpsiste servad on äärtest pruunid. Tõsta küpsised ahjust välja ja jäta jahtuma.
Kreemi jaoks läheb vaja:
60 g võid, toasoe
30 g tuhksuhkrut
35 g kondenspiima
2 spl brändi
Vahusta või tuhksuhkruga heledaks vahuks ning lisa kondenspiim ning brändi. Vahusta ühtlaseks kreemiks. Pane saadud kreem pritskotti ning pritsi ühele küpsisele kreem ning suru teine küpsis vastu kreemi. Tee nii kõigi küpsistega ning pane need jahtuma külmkappi vähemalt 30 minutiks enne glasuurimist.
Glasuuri jaoks läheb vaja:
70 g tumedat šokolaadi
purustatud soolapähkleid kaunistamiseks
Sulata šokolaad ning kasta küpsised ca 1/3 ulatuses šokolaadi sisse. Raputa glasuurile mõni pähklitükk ning pane küpsised külmkappi tahenema. Serveeri kui glasuur on ilusti hangunud.