Meeglasuuriga seasisefilee fenkoliga

Jaga retsepti

Toskaana toiduretsept nr.8

1 sl fenkoli seemneid
1 tl värsket hakitud rosmariini
0,5  tl soola
0,5 tl musta pipart
2 küüslauguküünt, purustatud
2 sl mett
1 seasisefileed (ca 500g -se kaaluga)
2 fenkolit
40 g valget veini
30 g riivitud Parmesani
50 g Mascaraponet
50 g värsket saiatükikesi, mis on röstitud oliivõlis kuldseks
Fenkolilehti garneerimiseks

Kuumuta ahi 220 C-ni.
Purusta fenkoliseemned ja sega need väikeses kausis rosmariini, soola, pipra ja purustatud küüslauguga. Jäta üks tl segu sellest fenkolile. Ülejäänud segu sega meega ja määri segu lihale.
Pane liha küpsetuspaberile ja küspseta kuni liha õrnalt roosakas – see võtab aega ca 20 minutit ning liha sisetemperatuur peaks olema 63 C.  Tõsta liha kõrvale ja kata fooliumiga, et liha säiliks soojana.

Alanda ahjutemperatuuri 200 C-ni. Lõika fenkolid viiludeks ja säilita rohelised varred garneeringuks.
Pane fenkoliviilud õlitatud ahjuplaadile. Piserd fenkolile õli ja küpseta ahjus ca 20 minutit.
Väikeses kausis sega valge vein, parmesan ja mascarapone koos kõrvale tõstetud maitseainete seguga. 
Määri saadud segu fenkolile ja kata saiaga. Küpseta ahjus umbes 10 minutit, kuni toimub kerge pruunistumine.
Viiluta sealiha ja tõsta see suurele vaagnale, tõsta ümber fenkol. Kaunista fenkolilehtedega. Kõrvale võid serveerida ahjukartuleid. 


vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on