Maasika-mandlikoogikesed

Jaga retsepti

Krõbedad maasikakoogikesed mandlikreemi ja lehttaignaga. Lehttaigen on krõbe ja mandlikreem kreemine ning magus. Mõnusa krõmpsuva nüansi annavad mandlilaastud.

Kogus:  16 tükki

Vaja läheb maasikatele:

200 g maasikaid

1 sl suhkrut

Koogikeste jaoks läheb vaja:

100 g võid, toatemperatuuril

50 g suhkrut

1 munakollane

60 g mandlijahu

500 g külmutatud lehttainast, (pakk, milles on 4 lehte suurusega 10*20 cm)

Kaunistuseks läheb vaja:

1 munavalge

30 g mandlilaaste

2 sl tuhksuhkrut, kookide kaunistamiseks

 

Kuumuta ahi 200 C juurde. Puhasta ja viiluta maasikad nind sega need 1 sl suhkruga.

Vahusta või ja suhkur pehmeks vahuks ning lisa munakollane ja vahusta veel  kuni saad ühtlase vahu. See võtab aega ca 1-2 minutit. Lisa vahule mandlijahu  ja vahusta veel 30 sekundit.

Lõika sulatatud lehttaigna lehed neljaks ühesuuruseks tükiks. Laota lehttaigna tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning torgi nendesse kahvliga augud. Määri taignatükkide keskele mandlivaht ja pane igale ruudule 2-3 maasika viilu.

Määri munavalgega taignatükkide servad ja puista tükkidele mandlilaastud. Küpseta koogikesi ahjus 15-20 minutit kuni ruudud on ilusad kuldpruunid. Võta koogikesed ahjust ja lase jahtuda. Raputa jahtunud koogikestele tuhksuhkrut.

 

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.