Maapähklivõiküpsised on tehtud kaerahelvestega ning on mõnusad ning krõmpsuvad.
Maitselt meenutavad küpsised pisut halvaad.
Küpsiste jaoks läheb vaja:
95 g jahu
80 g täisterakaerahelbeid
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
75 g võid
50 g suhkrut
150 g heledat Muscovado suhkrut
1 muna
100 g maapähklivõid (crunchie)
Täidiseks läheb vaja:
100 g maapähklivõid (crunchie)
20 g mett
15 g tuhksuhkrut
Sega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, sooda ja sool ning tõsta kauss kõrvale.
Vahusta või suhkrutega ning lisa siis muna ning maapähklivõi ning vahusta veel. Lisa jahusegu ning sega ühtlaseks taignaks.
Jaga segu 18-ks võrdseks osaks ja veereta neist osadest pallid. Pane pallid kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru küpsised klaasipõhjaga pisut lapikuks. Jäta küpsiste vahele piisav vahe, et need kokku ei küpseks.
Küpseta küpsiseid 180 C juures 11 minutit või kuni küpsiste servad on kergelt pruunikad. Tõsta ahjust ja lase küpsistel panni peal jahtuda 5 minutit. Peale seda tõsta küpsised restile jahtuma. Jahuta täielikult enne täidisega täitmist.
Täidise valmistamiseks sega maahklivõi mee ja suhkruga ühtlaseks seguks ning määri see pooletele küpsistele. Pane täidisele teine küpsis.