Leiva- õunamuffinid kohupiimakattega

Jaga retsepti

 

Väikesed ja mõnusad leivamuffinid kohupiimaga eesti sünnipäevaks. 
Sellest kogusest saad 6 koogikest.

Koostisosad:
100 g riivleiba
300 g riivitud õunu
50 g sulatatud võid
50 g suhkrut


Kohupiima täidis:
200 g kohupiima 5%
1 M suuruses muna
30 g suhkurt
soola

Kohupiima peale:
20 g riivleiba
30 g suhkrut
30 g sulatatud võid

Jaga muffinivormidesse riivleib (100 g) 6 vormi vahel,  lisa riivitud õunad ning jaga ka need muffinivormide vahel. Pane igasse vormi ka sulatatud võid ja suhkrut. Kokku 50 g suhkrut ja 50 g võid.

Sega muna, kohupiim, suhkur ja sool. Jaga saadud segu kuueks võrdseks osaks ja lisa vormidesse õunte peale.
Kata muffinid ülejäänud riivleivaga (20 g) ning jaga muffinite vahel ka või ning suhkur 
(30 g+30 g).

Küpseta ahjus 190 C juures ca 30 minutit. 
Lase enne serveerimist täielikult jahtuda.


vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.

Eelroad

Mõnusad magus-vürtsikad krevetid

Mõnus vürtiskas eelroog, mis sobib serveerimiseks kolmele. Lisaks paku grillil krõbedaks praetud Ciabattat ja grillitud sidrunit. Vaja läheb: 600 g