Lehtkapsa (kale) pesto

Jaga retsepti

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast.

Vaja läheb:

60 g lehtkapsast

peotäis lehtpeterselli lehti

55 g röstitud ja jahvatatud metspähkleid

1 küüslauguküün

80 ml oliivõli

50 g riivitud juustu

2 spl sidrunimahla

soola

purustatud musta pipart


Blanšeeri (keeda ca 2 minutit) lehtkapsas ja jahuta kohe jääkülma vee all. Enne keetmist eemalda tugevad leherootsud ning jäta ainult leheline osa.

Pane köögikombaini kõik koostisosad ning purusta ühtlaseks massiks. Lisa sidrunimahl ja maitsesta soola ning pipraga. Sega veel korralikult.


vaata veel:

Eelroad

Juustusnäkid avokaado-jogurti dipiga

ca 10 snäkki Juustusnäkid  Koostisosad: 2 munavalget 2 dl Valio Cheddari riivitud juustu 0,5 tl suitsupaprika pulbrit 1. Sega juust,

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab