Leedu Kugelis

Jaga retsepti

Toidureis on Leedus ja täna me valmistame Kugelist, mis onahjus küpsetatud kartulivorm sibula, singi ja rõõsa koorega. Maitseb hästi ja samas on nii lihtne valmistada. Serveerisin seda koos ahjus küpsetaud kanaga ja peab tõdema, et sobivus on 100 %. 😊

Retsepti idee on pärit siit:

https://www.thespruceeats.com/kugelis-lithuanian-potato-pudding-1137453


Koostisosad: 
900 g riivitud tooreid kartuleid
2 muna
1 suur sibul
200 ml rõõska koort 10 %
1 sl jahu
200 g sinki
soola, pipart

Haki sibul ja sink ning prae pannil kuldpruuniks.

Sega munad, koor ja jahu ühtlaseks. maitsesta segu soola ja pipraga.
Lisa munasegu kartulitele ja sega ühtlaseks. Kalla kõik koostisosad õliga määritud ahjuvormi ja kõpseta 200 C juures ca 60 minutit või kuni kartulid on küpsed ja  Kugelis on pealt ilus kuldpruun.



vaata veel:

Eelroad

Pesto Gran Regale juustuga

Pesto on ütlemata mõnus toit, mida suvel valmistada kui värskebasiilik on mõnusalt omast kasvuhoonest võtta. 😊 Ning Valio Eesti Gran

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2