Toidureis on Leedus ja täna me valmistame Kugelist, mis onahjus küpsetatud kartulivorm sibula, singi ja rõõsa koorega. Maitseb hästi ja samas on nii lihtne valmistada. Serveerisin seda koos ahjus küpsetaud kanaga ja peab tõdema, et sobivus on 100 %. 😊
Retsepti idee on pärit siit:
https://www.thespruceeats.com/kugelis-lithuanian-potato-pudding-1137453
Koostisosad:
900 g riivitud tooreid kartuleid
2 muna
1 suur sibul
200 ml rõõska koort 10 %
1 sl jahu
200 g sinki
soola, pipart
Haki sibul ja sink ning prae pannil kuldpruuniks.
Sega munad, koor ja jahu ühtlaseks. maitsesta segu soola ja pipraga.
Lisa munasegu kartulitele ja sega ühtlaseks. Kalla kõik koostisosad õliga määritud ahjuvormi ja kõpseta 200 C juures ca 60 minutit või kuni kartulid on küpsed ja Kugelis on pealt ilus kuldpruun.
Eelroad
Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega
Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300