Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks.
Vaja läheb:
Tainas:
125 ml piima
13 g värsket pärmi
1,5 spl suhkrut
0, 5 tl soola
25 g toiduõli
250 g jahu
Sega pärm suhkru ja käesooja piimaga. Lisa sool ja toiduõli ning sega ühtlaseks. Lisa jahu ning sõtku tainast ca 7 minutit kuni saad ilusa ühtlase taigna. Pane taigen kaussi, kata toidukilega ning aseta sooja kohta kerkima ca 1 tunniks.
Täidis:
120 g maasuitsusinki
1 sibul
30 g võid
200 g kukeseeni
40 g riisi
200 ml vett
200 ml vahukoort
maitsestamiseks soola ja pipart
määrimiseks muna-veesegu
Tükelda sibul, seened ja sink väikesteks tükkideks. Pane pannile või ning lisa pannile sink ja sibul. Prae kuni sibul on muutunud kuldseks/läbipaistvaks ja sink kergelt pruunikaks. Lisa kukeseened ning prae kuni kukeseentest välja tulnud vesi on ära aurunud. Lisa pannile riis ja 200 ml vett. Hauta kuni vesi on aurunud ja lisa siis vahukoor. Hauta kuni riis on pehme ja oled saanud ühtaselt paksu pirukatäidise. Maitsesta täidis soola ja pipraga. Arvesta, et täidis peab olema tugeva maitseline, et pärast pirukas maitse hästi välja tuleks.
Rulli taigen ühtlaseks 20 *30 cm tükiks. Kata taigen pirukatäidisega ja jäta igast servast ca 2 cm täidisest vabaks. Rulli pirukas kokku alustades taigna pikemast küljest.
Pane pirukas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri muna-veeseguga. Kaunista pirukas vastavalt oma soovile. Mina kasutasin kukeseeni, mooniseemneid ja rukkilille õielehti. Lase pirukal kerkida ca 10 minutit enne ahjupanekut.
Küpseta pirukat eelkuumutatud ahjus 200 C ca 30-40 minutit, kuni pirukas on pealt mõnusalt kuldne.