Kringel kukeseente ja krevettidega

Jaga retsepti

Siin minu retsept „Eesti Parima Pagari“ seitsmendast saatest „Pöörased Pagarid“.
Fotod: Stanislav Moshkov

Tainas
700 g jahu
50 g suhkrut
1 tl soola
230 ml piima
120 ml toiduõli
50 g pärmi
1 muna
Täidis
400 g õrnsoola kanafileed
200 g praetud kukeseeni
1 sibul keskmine
150 g suitsuseakülge
100 g krevette ( kooritud, keedetud, väikesed)
Õli praadimiseks
200 g riivitud juustu
200 g hapukoort
150 g võid taiganle määrimiseks
Sool, pipar
Vedelda pärm suhkruga.
Sega kokku kõik koostisosad ( va. jahu).
Jahu lisa osade kaupa. Jahu kogust reguleerida taigna tugevuse järgi. Pane taigen kerkima 75 minutiks
Täidise valmistamine
Kanafilee praadida.
Sibul, suitsuseakülg ja kukeseened praadida.
Lisada teised koostisosad ja segada ühtlaseks massiks.
Maitsestada soola ja pipraga.
Kringli valmistamine
Taigen rullida lauale.
Määrida taignale toasoe või.
Määrida taignale täidis.
Keerata taigen rulli ja punuda kringliks.
Määrida pealt muna-vee seguga.
Lasta kerkida ca 30 minutit.
Küpsetada 200 juures ca 20 -30 minutit.

vaata veel:

Eelroad

Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasooja) suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli 0,5 tl soola 1 poolik röstitud paprika 2 suuremat