Koreapärane friteeritud krõbe kana

Jaga retsepti

Krõbe Koreapärana kana, mille kastmele annab mõnusa maitsenüansi Goshujangi tšillipasta. Maitsev ja sõtuvust tekitav.

Kana ja marinaadi jaoks läheb vaja:

400 g kanafileed (lõigatud suupärasteks tükkideks)

240 g maitsestamata jogurtit

0,5 tl soola

0,25 tl valget pipart

0,25 tl küüslaugupulbrit

Sega kanatükid marinaadi koosisosadega ja jäta marineeruma vähemalt 1 tunniks.

Krõbeda kooriku jaoks kanale läheb vaja:

180 g jahu

0.25 tl soola

1 tl musta pipart

0,5 tl küüslaugu pulbrit

1 tl paprikapulbrit

0,5  tl tsillihelbeid

1 tl küpsetuspulbrit

toiduõli kana fritüütimiseks

Sega kõik koostisosad omavahel ning lisa kana. sega korralikult, et kanatükid oleksid korralikult kaetud kattega. Fritüüri kanatükke,  kuni need on mõnusalt krõbedad ja läbiküpsenud. 

Korea kastme jaoks läheb vaja:

2 tl Goshujang pastat

2 sl mett

4 sl fariinsuhkrut

4 sl sojakastet

2 purustatud küüslauguküünt

1 tl purustatud ingverit

1 sl õli

1 sl seesamiseemneõli

Sega kõik kastme koostisosad ning lase neil väikeses potis keema tõusta. Keeda madalal kuumusel kuni ca 5 minutit kuni kaste on paksenenud.

Pane saadud kaste kanatükkidele ja sega, et kõik kanatükid oleksid korralikult kastmega kaetud.

Serveerimiseks:

Rohelist sibulat, hakitud

2 tl valgeid seesamiseemneid

Raputa kanale seesamiseemneid ja rohelist sibulat ning serveeri kana koos köögiviljariisiga.

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja:

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb: