Jälle üks mõnus ja lihtne õunakoogiretsept ja ikka aastast 1864.
Toiduväljakutse retsept nr.5
Originaalretsept raamatust. (nr.728)
Öige örnad suiöunad parrajad sured sawad ärra koritud ja, kui südda wälja leikatud on sukkru sisse tehtud kirsidega täidetud ja ühhe woiga mearitud küpsewagna pöhja peale öige tihti üks teise körwa pantud.
Siis öerutaks se kollane 7 munnast 6 lodi sukkru, natuke kardamomiga ehk se peneks leikatud korega 1/2 zitronit 1/4 tundi ühhele pole, pantaks peale selle 1/2 toopi appud kort ja 4-5 sögilussikad nissujahhu senna jurde ja eggataks keik üks teise all hästi läbbi. Wimaks seggataks se wahhuks lödut walge neist 7 munnast tassaste jurde ja kallataks se üllewallaminne nende küpsewagnasse pantud öunade peale. Parraja kuma jures küpsetakse need kokid 1/2 tunni sees küpseks.
Minupoolne retsepti tõlgendus ja läbikatsetatud variant
Koostisosad:
600 g puhastatud ja eemaldatud südamikega terveid õunu. Hea oleks kui need oleksid üsna ühesuurused.
3 muna
3 spl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl kardemoni
2 kuhjaga supilusikatäit jahu
200 g kreeka jogurtit
50 g vahukoort
Õunte täidiseks 50 g külmutatud kirsse ja 3 tl suhkrut
Pane õunad võiga määritud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetusvormi, tihedalt üksteise vastu. Võid lõigata õunu parajamakas külgedelt, et need sobituksid hästi koogivormi.
Sega kirsid suhkruga ning täida õunad.
Vahusta munakollased suhkruga. Lisa kardemon, sool ning vahukoorega segatud kreeka jogurt. Lisa jahu ning sega tainas ühtlaseks.
Kõige lõpuks lisa vahustatud munavalged aga tee seda õige õrnalt, et tainas jääks võimalikult õhuline.
Kalla taigen õunte peale ja küpseta kooki ahjus 180 C juures ca 45 minutit, kuni kook on kenasti läbi küpsenud ning pealt kuldpruun.
Lase koogil täielikult jahtuda enne serveerimist ning serveerimise ajal raputa koogile tuhksuhkrut.