Puhas klassika aastate tagusest ajast. Algne retsept on pärit Eva Pärteli raamatust “Nostalgilised tordid ja koogid 2”. Retsepti sai pisut muudetud enda maitseeelistuste järgi- kui on konjakitorud, siis olgu ikka tugevalt konjaki maitset tunda.
Sellest kogusest saad ca 20 konjakitoru.
Vaja läheb taigna torukeste jaoks:
120 g jahu
120 g suhkrut
näpuotsaga soola
1 muna
120 g piima
Sega jahu, suhkur, sool, muna ja pool piimast paksuks taignaks. Lisa teine pool piimast, ning sega kuni saad ühtlase ilusa taigna.
Kuumuta ahi 200 C juurde ning määri pannil 2 ringi suurusega ca 14 cm võiga. Siis määri plaadile võiga määritud ringile kummagile 1 spl taigent. Küpseta ahjus 6 minutit või kuni taignaringide servad on mõnusalt kuldpruunid. Võta pann ahjust ning keera taigen kohe väikesteks torbikuteks t(avaliselt keeran niimoodi vahvleid). Selleks peavad sul olema sepa käed, sest niikui ringike jahtub, siis see kohe ka kõvastub.
Tõsta küpsetatud torbikud jahtuma ning küpseta kõik torbikud. Vahepeal puhasta ja määri panni võiga korralikult, et taigen ei jääks küpsetamise ajal panni külge.
Täidise valmistamiseks läheb vaja:
250 g toasooja, pehmet võid
125 g tuhksuhkrut
100 g magustatud kondenspiima
sipsuke soola
4 spl konjakit
Vahusta toasoe või tuhksuhkurga heledaks vahuks, Lisa veidike soola ja kondenspiim ning vahusta veel. Lisa ka konjak ning vahusta kreem ühtlaseks. Pane saadud kreem pritskotti ning täida sellega torbikud. Pane torud koos kreemiga külmkappi jahtuma ca 1 tunniks.
Kaunistamiseks läheb vaja:
100 g tumedat šokolaadi
valgeid ja kuldseid nonparelle.
Sulata šokolaad ning kasta konjakitorukese ülemine osa šokolaadi sisse. Kaunista nonparellidega.
Pane konjakitorukesed külmkappi tahenema ja maitseid koguma. Serveeri kui need on mõnusalt külmad. Valmistorukesi säilita kindlasti külmkapis, kuna tegu on värske võikreemiga.