Kohupiimavaht ja jõhvikakissell õunte ning kuivatatud jõhvikatega

Jaga retsepti

 

Kogus 4-le

Valmistamisaeg ca 20 minutit + kisselli jahutamiseks ca 2 tundi

 Kohupiimavahu koostisosad:

400 g Hüva lahjat kohupiima vaniliiniga

200 ml vahukoort

3 spl suhkrut

0,5 tl vanillisuhkrut

Kisselli koostisosad:

75 g kuivatatud jõhvikaid

200 g õunu, kooritud ja tükeldatud sektoriteks

1 spl kartulitärklist + ca 3 spl vett

7 spl suhkrut (kuhjaga)

0,5 tl vanillisuhkrut

200 g külmutatud või värskeid jõhvikaid

400 ml vett

Kohupiimavahu  valmistamiseks vahusta vahukoor suhkrutega ning lisa kohupiim. Vahusta ühtlaseks vahuks. Hoia kohupiimavahtu külmkapis kuni serveerimiseni.

Kisselli valmistamiseks pane potti jõhvikad ja vesi. Keeda ca 5 minutit, kuni jõhvikad keevad puruks. Kurna vedelik läbi sõela, et eemaldada jõhvika kestad ning seemned. Pane saadud vedelik potti ja lisa suhkur ning kuivatatud jõhvikad. Keeda mõni minut ja lisa siis õunad ning keeda veel kuni õunad on pehmenenud kergelt. Sega tärklis veega ning lisa see ühtlase joana kissellile samal ajal kogu aeg segades, et vältida klimpide tekkimist.

Lase kissellil korraks keema tõusta ning siis eemalda see kohe pliidilt. Jahuta täielikult enne serveerimist.

Retsept valmis koostöös Coop-iga.



vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.