Kirsimoosiga küpsised

Jaga retsepti

Sõbrapäevaks tuleb ikka midagi mõnusat sõpradele küpsetada. Seekord siis krõbedad kirsimoosiga küpsised.

Vaja läheb:

180 g toasooja võid

150 g suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

310 g jahu

0,25 tl soola

3-4 spl vett

10-20 g mandlilaaste

ca 200 g paksu kirsimoosi

Kaunistamiseks tuhksuhkrut

Vahusta kergelt või ja suhkrud. Lisa sool ja jahu ning sega kuni saad purutaolise massi. Lisa lusikatäie haaval vett kuni tainas hakkab kokku ja moodustab ühtlase palli. Vormi taignast ristkülik ja mässi see toidukilesse ning pane külmkappi 30 minutiks. 

Rulli tainas ca 5,5 cm paksuseks ning lõika välja sobivad kujud (ringid, südamed jne.) ja pealmisest küpsise kujust lõika välja ava (see peaks olema ca pool küpsise suurusest).

Pane küpsised ahjuplaadile. Määri aukudega küpsisepooltele näpuga vett ja puista peale purustatud mandlilaaste. Pane küpsised koos ahjuplaadiga veel 15 minutiks külmkappi.

Küpseta küpsiseid eelkuumutatud ahjus 175 C juures ca 20 minutit, kuni küpsiste servad on mõnusalt pruunikad.

Võta küpsised ahjust ja jahuta täielikult maha.

Pane küpsise tervele poolele väike lusikatäis moosi ning kata auguga küpsise poolega, millele oled enne raputanud tuhksuhkrut.

Mõnusat sõbrapäeva!

 

 

 

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2