Värske jogurtine kaste, mis sobib imehästi värsketele kartulitele ja köögiviljadele.
Vaja läheb:
10 g lehtpeterselli ( väike punt lehtpeterselli)
pool küüslauguküünt
25 g kreeka pähkleid
25 g oliivõli
15 g riivitud kõvajuustu
85 g avokaadot (pool suuremast avokaadost)
2 tl laimimahla
väike jupike tšillit
100 g jogurtit (paksu konsistentsiga jogurtit)
Maitsestamiseks soola ja musta pipart
Pane lehtpetersell, küüslauk ja kreeka pähklid köögikombaini ning surista need ühtlaseks pastaks. Lisa avokaado, oliivõli ja kõva juust ning surista kõik uuesti ühtlaseks. Maitsesta saadud segu soola, musta pipra, peeneks hakitud tšilli ja laimimahlaga.
Tõsta kaussi jogurt ning jogurti peale lehtpeterselliga segu. Sega kergelt, et kaussi jääksid kerged viirud (st. kaste ei ole segatud täielikult). Tilguta kaussi pisut oliivõli ning kaunista kaste värskete ürtide ja tšilliga.
Serveeri kaste koos köögiviljadega.