Kaste lehtpeterselliga värvilistele köögiviljadele

Jaga retsepti

Värske jogurtine kaste, mis sobib imehästi värsketele kartulitele ja köögiviljadele.

Vaja läheb:

10 g lehtpeterselli ( väike punt lehtpeterselli)

pool küüslauguküünt

25 g kreeka pähkleid

25 g oliivõli

15 g riivitud kõvajuustu

85 g avokaadot (pool suuremast avokaadost)

2 tl laimimahla

väike jupike tšillit

100 g jogurtit (paksu konsistentsiga jogurtit)

Maitsestamiseks soola ja musta pipart

 

Pane lehtpetersell, küüslauk ja kreeka pähklid köögikombaini ning surista need ühtlaseks pastaks. Lisa avokaado, oliivõli ja kõva juust ning surista kõik uuesti ühtlaseks. Maitsesta saadud segu soola, musta pipra, peeneks hakitud tšilli ja laimimahlaga. 

Tõsta kaussi jogurt ning jogurti peale lehtpeterselliga segu. Sega kergelt, et kaussi jääksid kerged viirud (st. kaste ei ole segatud täielikult).  Tilguta kaussi pisut oliivõli ning kaunista kaste värskete ürtide ja tšilliga.

Serveeri kaste koos köögiviljadega.

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja:

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50