Mõnus ja kiirelt valmiv roog. Maitseb kõigile hea maitse armastajatele 🙂
Taigna jaoks läheb vaja:
140 g jahu
70 g kartulihelbeid (Tartu Mill kartulipudru kuivsegu)
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
340 ml vett
2 sl toiduõli
Sega omavahel kartulihelbed, jahu, suhkur ja sool ning lisa vesi ja toiduõli. Sõtku ca 5 minutit ühtlaseks taignaks. Kõige parem on seda teha köögikombaini/lauamikseriga.
Jaga taignapall ca 6-ks osaks ja rulli ümmarguseks kettaks. Küpseta kuumal kuival pannil mõlemalt poolt ca 1-2 minutit, kuni leivale jäävad mõnusad pruunid laigud.
Kanatäidise jaoks läheb vaja:
1 sl fariinsuhkrut
1 sl mett
4 spl sojakastet
2 tl värsket riivitud ingverit
2 tl riivitud küüslauku
2 sl sweet chilli kastet
soola ja musta pipart maitsestamiseks
400 g Talleggi broilerisisefileed, lõigatud ca 1,5 cm laiusteks ribadeks
1 sl toiduõli
Sega kokku fariinsuhkur, mesi, sojakaste, sweet chilli kaste, ingver ja küüslauk. Maitsesta kana soola ja pipraga.
Kuumuta pann ja lisa sinna toiduõli. Prae kanafilee ribasid pannil kummalgi poolt ca 1 minutit kuni need on kuldpruunid. Kalla kaste kanale ja keeda madalal kuumusel ca 8-10 minutit kuni kaste hakkab paksenema.
Lameleiva vahele:
Marineeritud sibul:
1 punane sibul
2 sl õunasiidri äädikat
0,5 tl suhkrut
Tükelda sibulad ratasteks. Lisas sibulale suhkur ja äädikas. Sega ja pigista käega, et maitsed mõnusalt ühineksid.
Jogurti kaste:
200 g paksu kõrge kuivainega Kreeka jogurtit (näiteks Valio)
pool laimi
1 peotäis hakitud lehtpeterselli lehti
pisut soola
Sega omavahel jogurt, laimi mahl, lehtpeterselli lehed. Maitsesta soolaga.
Kaunistuseks:
Hakitud rohelist sibulat
Pane leivalele kreeka jogurti kaste, lisa kana, punane sibul ja roheline sibul. Rulli leib kokku. Serveeri kohe.