Vaja läheb
500 g külmutatud lehttainast
Roheline täidis:
50 g Valio Forte juustu
25 g oliivõli
1 tk küüslauguküünt
Peotäis basiilikulehti
Maitsestamiseks soola ja jahvatatud musta pipart
25 g kreekapähkleid
Täidise valmistamiseks purusta kõik koostisosad saumikseriga ja valmista ühtlane määre. Maitsesta soola ja pipraga.
Punane täidis:
2 spl ketšupit
50 g Valio Forte juustu
Sega koostisosad omavahel
Määrimiseks 1 muna
Laota lehtataigen lauale ja määri ühele poolele taignale punane täidis ja punasele täidisele roheline täidis. Proovi see määrida kolmnurga ehk kuusekujuliselt.
Tõsta puhas taignapool täidistega taignapoolele ja lõika välja kuuse kujuline kolmnurk. Ülejäänud puhastele taignaribadele võid raputada suhkrut ning need hiljem ahjus ära küpsetada.
Aseta taignast kuusekujuline kolmnurk küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ja lõika kummagile poolele ca 1,5 cm laiused ribad. Keskele peab jääma lahtilõikamata osa ehk puutüvi laiusega ca 3-4 cm. Keera lahtilõigatud ribad keerdu ja vajuta need kergelt vastu küpsetuspaberit.
Määri kuusekest pealt muna ja vee seguga (1 muna+ 2 spl vett) nii saad kuusekesele ilusa läikiva kuldkollase pinna.
Küpseta ahjus 200 C juures ca 20 minutit.
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga