Juustu ja Chorizo churrod juustukastmega

Jaga retsepti

Sellest kogusest saab  ca 15-20 Churrot

Vaja läheb:

250 g vett

60 g võid

0,25 tl soola

1 sl suhkrut

1 muna 

140 g jahu

50 g riivitud tugevamaitselist juustu

50 g hakitud Chorizo vorsti

Toiduõli frittimiseks

 

Pane potti vesi, või, sool ja suhkur. Lase segul keema tõusta ja võil sulada. Lisa potti jahu ning segades kuumuta segu madalal kuumusel 3 minutit, kuni saad ühtlase taignapalli.

Võta pott pliidilt ja lase taignal jahtuda jahtuda enne muna lisamist. Lisa taignale muna ja sega ühtlaseks taignaks. Lisa taignale riivitud juust ning chorizo tükid ning sega ühtlaseks. Pane saadud segu pritskotti ja pritsi saadud segust pulgad (pikkusega ca 6-8 cm) eelkuumutatud  õli sisse (õli temperatuur 180-190 C). Küpseta Churroseid kuni need on mõnusalt kuldpruunid. Tõsta need köögipaberile, et eemaldada üleliigne õli. 

 

Juustukaste:

100 ml vahukoort

100 g sulatatud juustu

0,5 tl suhkrut

0,5 tl jahu + 1 sl vett

Tšillihelbeid, maitse järgi 

 

Pane potti vahukoor ja sulatatud juust ning suhkur. Kuumuta segu kuni oled saanud ühtlase massi. Sega omavahel jahu ja 1 sl vett ning sega ühtlaseks pastaks. Lisa saadud pasta koore-juustu segule ning sega korralikult. Kuumuta kuni kaste pakseneb. Lisa kastmele tšillihelbed.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasooja) suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli 0,5 tl soola 1 poolik röstitud paprika 2 suuremat