Jõulumagustoit

Jaga retsepti

Sellest kogusest saad 6 portsjonit.

 

Koostisosad:

2 purki mandariinisektoreid kerges siirupis (nõruta enne kasutamist – mandariinide kaal ilma siirupita ca 175 g)

400 g traditsioonilist lahjat kohupiima

200 g vahukoort

75 g suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

0,25 tl kardemoni

50 g suhkrustatud apelsinitükke

90 g õhukesi piparkooke

Kaunistamiseks  granaatõuna seemneid ja mandariinisektoreid, piparkooke

 

Valmistamine:

1.Hõõru traditsiooniline kohupiim läbi sõela, nii saad mõnusa ühtlase/siidise kohupiima

  1. Vahusta vahukoor suhkrutega.
  2. Lisa vahukoor kohupiimale ning maitsesta saadud segu kardemoniga.
  3. Lisa saadud segule suhkrustatud apelsinitükid
  4. Pane pool saadud segust magustoidupokaalide (purkide) põhja ning lisa pool mandariinisektoritest ja pool kergelt purustatud piparkookidest
  5. Tõsta purkidesse teine pool kohupiimast, piparkoodidest ja mandariinidest.
  6. Kaunista magustoit granaatõunaseemnete

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300

Eelroad

Peekoniga vorstikesed

Jõulune roog, mis on mõnus igasse jõuluõhtusööki. Imelihtne valmistada.  Vaja läheb: 8 tk Rakvere Lihakas ahjuvorsti seasooles 8 rosmariini oksa