Jõulumagustoit

Jaga retsepti

In English

Sellest kogusest saad 5 portsjonit magustoitu.
Koostisosad:
20 g röstitud sarapuupähklipuru
90 g nisujahu
25 g tuhksuhkrut
1 tl piparkoogimaitseainet
näpuotsaga soola
pool munavalget
1 purk mandariinisektoreid kerges siirupis (nõruta enne kasutamist – mandariinide kaal ilma siirupita ca 175 g)
umbes poole granaatõuna seemned
Sega kuivained ja maitseained omavahel. Lisa külm tükeldatud või ja näpi ühtlaseks puruks. Kõige lõpus lisa munavalge ning sõtku segu taignaks.  Kui taigen on valmis, siis mässi taignapall toidukilesse ja aseta külmkappi ca 30 minutiks.
Võta taigen külmkapist välja ja rulli ca 0,5 cm paksuseks ning lõika väiksemateks ruudukujulisteks küpsisteks. Aseta  küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.  Küpseta 180 C ca 15 minutit kuni küpsised on pealt kergelt kuldpruunid. Lase küpsistel jahtuda ja purusta need ühtlaseks küpsisepuruks.
Raputa pool saadud küpsisepurust viie magustoidupokaali põhja. Lisa pool jogurtist ja pool mandariinidest ning pooled granaatõunaseemned. Raputa magustoidupokaalidesse teine osa küpsisepurust ja kata see ülejäänud jogurti, mandariinide ja granaatõunaseemnetega.
Lase magustoidul seista pool tundi enne serveerimist külmkapis.

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga.

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.

Coop

Pidulikud mulgipudrusuupisted

  Kogus 16 tk Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund Mulgipudru koostisosad: 450 g kooritud ning väikesteks