Sellest kogusest saad 5 portsjonit magustoitu.
Koostisosad:
20 g röstitud sarapuupähklipuru
90 g nisujahu
25 g tuhksuhkrut
1 tl piparkoogimaitseainet
näpuotsaga soola
pool munavalget
50 g Alma Eesti võid
1 purk mandariinisektoreid kerges siirupis (nõruta enne kasutamist – mandariinide kaal ilma siirupita ca 175 g)
umbes poole granaatõuna seemned
Sega kuivained ja maitseained omavahel. Lisa külm tükeldatud või ja näpi ühtlaseks puruks. Kõige lõpus lisa munavalge ning sõtku segu taignaks. Kui taigen on valmis, siis mässi taignapall toidukilesse ja aseta külmkappi ca 30 minutiks.
Võta taigen külmkapist välja ja rulli ca 0,5 cm paksuseks ning lõika väiksemateks ruudukujulisteks küpsisteks. Aseta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 C ca 15 minutit kuni küpsised on pealt kergelt kuldpruunid. Lase küpsistel jahtuda ja purusta need ühtlaseks küpsisepuruks.
Raputa pool saadud küpsisepurust viie magustoidupokaali põhja. Lisa pool jogurtist ja pool mandariinidest ning pooled granaatõunaseemned. Raputa magustoidupokaalidesse teine osa küpsisepurust ja kata see ülejäänud jogurti, mandariinide ja granaatõunaseemnetega.
Lase magustoidul seista pool tundi enne serveerimist külmkapis.
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga.
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga.