Jõulu tiramisu

Jaga retsepti

Jõulutiramisu, milles ladyfinger küpsised on lisatud piparkoogimaitse tõttu mõnusalt jõuluse maitsega. Täidise jaoks kasutasin mascarapone asemel toorjuustu ja vahukoort. Ning erilise kicki sellele koogile annab Vana Tallinna liköör. 

See kõik kokku on tõeliselt mõnus ja mahlane amps.

Küpsised:

2 muna
60 g suhkrut
25 g maisitärklist
50 g nisujahu
2 tl piparkoogimaitseainet
2 sl tuhksuhkrut
1. Vahusta munavalged. Sega pool suhkru kogusest ja maisitärklis ning lisa vahustatud munavalgele samal ajal kogu aeg edasi vahustades, et tekiks tugev besee.
2. Eraldi kausis vahusta munakollased ülejäänud suhkruga.
3. Ühenda munakollastega munavalgevaht ja sõelutud jahu-piparkoogimaitseainesegu.
4. Kasuta pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ca 6 cm pikkused küpsised.
5. Puista küpsiste peale läbi sõela tuhksuhkur.
6. Küpseta küpsiseid 200 kraadi juures ca 8-12 minutit nii, et küpsised oleksid pealt kergelt pruunikad.
7. Lase küpsistel jahtuda ja siis eemalda need küpsetuspaberilt.
Tiramisu:
Koostisosad:
Savoiardi küpsised, eelnevalt valmistatud
2 munakollast
40 g suhkrut
200 g toorjuustu
50 ml vahukoort
150 ml suhruga magustatud kohvi
35 ml Vana Tallinna likööri
kaunistamiseks : piparkoogipuru, jõhvikaid jne.
 
1. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks.
2. Lisa munakollase vahule toorjuust, vahukoor ja liköör (jäta 2 tl espressole lisamiseks) ning vahusta korralikuks vahuks.
Koogi kokkupanek:
1. Võta alus, millelt soovid kooki serveerida ja aseta selle tordivormi rõngas (läbimõõt ca 14 cm) ilma põhjata.
2. Kasta küpsised korraks kohvi-likööri segusse ja aseta need koogivormi põhja nii, et põhi oleks ilusti kaetud. Järgmise kihina lisa kreem. Jätka senikaua kuni küpsised ja kreem on otsas. Pealmine kiht peab olema kreem.
3. Sõelu kreemile kiht piparkooripuru ja aseta kook külma ning lase seal seista üleöö.
4. Eemalda tordivormi rõngas ja kaunista vastavalt soovile.
 

 

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris