Seda magustoitu on väga kerge valmistada. Inspiratsiooni sain klassikalisest magustoidust crème caramel. See magustoit on kergem/lahjem versioon klassikalisest retseptist, aga maitseb ikka hästi 😊
Mango kaste:
250 g mangopüreed
35 g suhkrut
Keeda püreed koos suhkruga madalal kuumusel ca 5 minutit, et kaste pisut pakseneks.
Jaga saadud kaste 6 ramekin vormi vahel.
Pane vormid sügavkülma ca 1 tunniks.
Jogurti tarretis:
35 g vett
3 tl želatiini
600 g Valio Gefilus laktoosivaba mango-banaani-chia jogurtit
Sega želatiin ja vesi ning lase neil pisut seista. Soojenda saadud segu madalal kuumusel nii, et želatiin oleks täielikult sulanud.
Lase želatiinilahusel pisut jahtuda ja sega see toasooja jogurtiga.
Kalla jogurt külmunud mango kastmele. Toimides nii ei segune kaste ja jogurt omavahel ning tarretised tulevad hiljem ilusti vormidest välja.
Kata vormid toidukilega ja lase külmkapis tarduda üleöö.
Pitsilised chiaseemne snäkid:
Enne magustoidu serveerimist valmista snäkid. Serveeri snäkke kohe peale küpsetamist.
40 g chia seemneid
30 g tumedat Muscovado suhkrut
15 g Alma Eesti võid
1 sl maisitärklist
0,25 tl vanilliekstrakti
näpuotsaga soola
Sega kõik koostisosad omavahel, kuni saad ühtlase näppude vahel vormitava massi.
Vormi ca 1 cm läbimõõduga pallikesed ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Vajuta pallikesed sõrmega lapikuks. Jälgi, et pallikeste vahel oleks ca 5 cm vahet, kuna snäkk valgub küpsedes laiali.
Küpseta 200 C juures ca 2-4 minutit. Jälgi snäkkide küpsemist ahju juures, et snäkid ei läheks kõrbema ja võta need kohe ahjust välja kui need tunduvad olevat parajalt pruunid ja küpsenud.
Jahuta enne serveerimist.
Magustoidu serveerimiseks kalluta tarretised vormist välja ning kaunista vastavalt oma soovile. Lisa chiaseemne snäkk.
Retsept valmis koostoos Valio Eestiga
Retsept valmis koostoos Valio Eestiga