Toskaana toidureis 2020 on jõudnud oma kolmanda retseptini.
Seekord valmistan pastat.
Pasta retseptina kasutan oma versiooni, mis olen juba ca 10 aastat kasutanud ja see töötab alati 100%. Ise teen tavaliselt pastataigna tunde järgi ja kogused panen silma järgi aga siia lisan ka retsepti koos kogustega. 😊
Retseptikogused ca 4-5 le sööjale.
Pasta:
3 muna
150 -300 g durumnisujahu
3 muna
150 -300 g durumnisujahu
Taigna valmistamine:
Sega köögikombainis taignaks ca pool jahust ja 3 muna. Vajadusel lisa jahu. Sama tööoperatsiooni võib teha ka käsitsi. Pane taigen lauale ja sõtku kätega ühtlaseks. Kui taigen tundub liiga pehme, siis lisa veel jahu. Vormi taigen kaheks palliks ja mässi toidukilesse. Aseta tainas 20 minutiks külmkappi puhkama. Vormi pastamasinaga õhukesed lehed.
Täidis:
2 tl oliivõli
1 peaaegu valminud pirn, kooritud, puhastatud ja lõigatud ca 0,5*0,5 cm tükkideks
1/3 tl soola
1/3 tl musta pipart
200 g ricottat
60 g riivitud Parmigianot (asendasin selle Valio Gran Regale juustuga)
1 muna
riivitud muskaatpähklit
Kreemine kaste:
100 g Gorgonzola juustu
100 g vahukoort
100 g Gorgonzola juustu
100 g vahukoort
Peale raputamiseks röstitud ja purustatud kreeka pähkleid ja punapeedikrõpse.
Valmistamise käik:
Täidise valmistamiseks lisa pannile oliivõli, pirnid, sool ja pipar. Küpseta pirni ca 3 minutit, kuni see on nii pehme, et kahvel läheb läbi pirni.
Tõsta pannilt ära jahtuma.
Sega kausis ricotta, parmigiano, muna ja muskaat pähkel ühtlaseks massiks. Lisa pirnid.
Rulli lahti pasta ja lõika pastatataignast välja ca 7 cm läbimõõduga ringid. Pane 1 tl täidist ringi keskele ning määri servadele muna-veesegu ja kata teise pasta ringiga. Vajuta servad ilusti kinni kahvliga.
Valmista kaste.
Vala potti vahukoor ja lisa Gorgonzola, sega kuni juust on sulanud ning keeda kastet seni kuni kaste on paksenenud. Hoia kastet soojas kuni serveerimiseni.
Vala potti vahukoor ja lisa Gorgonzola, sega kuni juust on sulanud ning keeda kastet seni kuni kaste on paksenenud. Hoia kastet soojas kuni serveerimiseni.
Pane vesi keema ja lisa soola. Pane keevasse vette agnolottid ja keeda ca 3 minutit.
Pane taldrkutele, kata kastmega ja raputa peale kreeka pähkleid ning kodumaiseid peedikrõpse.