Üks kerge ja lihtne toit koos perega nautimiseks.
Lihapallide koostisosad:
1200 g seahakkliha
2 sibulat
110 g šampinjone
1 muna
0,5 tl musta pipart
10 g soola
pool tšillikauna
punt lehtpeterselli
50 g saia+ 50 g vett saia leotamiseks
ca 100 g maisimannat paneerimiseks
Pane sai veega likku. Tükelda tšillikaun,petersell, sibul ja seened. Sega omavahel kõik lihapallide koostisosad ning sõtku ühtlaseks taignaks. Kaalu massist ca 60 g tükid ja vormi neist käte vahel ilusad pallikesed. Paneeri lihapalle maisimannas.
Lihapallide kaste:
3 spl õli
2 spl jahu
500 ml piima
0,25 tl musta piprt
1 tl soola
0,25 tl kuivatatud küüslaugugraanuleid
0,25 tl kuivatatud peterselli
2 tl tomatipastat; kuhjaga
Kuumuta õli pannil ja lisa sinna jahu. Kuumuta jahu ning lisa piim. Sega saadud segu korralikult vispliga, et kaste saaks ühtlane ja ilma tükkidetta. Lisa sool, maitseained ja tomatipasta. Lase kastmel keema tõusta ning tõsta pann pliidilt.
Pane teisele pannile õli ning küpseta lihapalle mõlemalt poolt, et need jääksid ilusad pruunid. Lihapallid peavad ainult pealt olema mõnusalt pruunid aga seest ei pea olema läbi küpsenud, kuna paneme need pärast ahju.
Pane ahjupannile kaste ning lao panni põhjale kastme sisse lihapallid. Küpseta lihapalle eelkuumutatud ahjus 200 C juures 30 minutit,
Serveeri koos pmõnusate ahjuköögiviljadega.