Gluteenivaba Tiramisu

Jaga retsepti


In English

Tiramisu retsept mis on gluteenivaba. Savoiardi küpsiste asemel on kasutataud mandliküpsiseid.

Mandliküpsised:
2 L munavalget
140 g suhkrut
140 g mandlijahu
30 ml Vana Tallinna likööri
tuhksuhkrut

1. Vahusta munavalged.
2. Ühenda vahustatud munavalged suhkru ja mandlijahuga. Lisa liköör.
3. Kasuta pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ca 6 cm pikkused küpsised.
4. Küpseta küpsiseid 170 kraadi juures ca 10 minutit nii, et küpsised oleksid pealt kergelt pruunikad.
5. Lase küpsistel jahtuda ja siis eemalda need küpsetuspaberilt. Puista üle tuhksuhkruga

Tiramisu:
Koostisosad:
ca 20 mandliküpsist
4 munakollast
80 g suhkrut
500 g Mascaraponet
240 ml suhruga magustatud espressot
50 ml Vana Tallinna likööri
1. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks.
2. Lisa munakollase vahule Mascarapone ja liköör (jäta 2 tl espressole lisamiseks) ning vahusta korralikuks vahuks.
Koogi kokkupanek:
1. Võta alus, millelt soovid kooki serveerida ja aseta selle tordivormi rõngas ilma põhjata.
2. Kasta küpsised korraks espresso-likööri segusse ja aseta need koogivormi põhja nii, et põhi oleks ilusti kaetud. Järgmise kihina lisa Mascarapone segu. Jätka senikaua kuni küpsised ja kreem on otsas. Pealmine kiht peab olema kreem.
3. Sõelu kreemile kiht kakaod ja aseta kook külma ning lase seal seista üleöö. Ära ehmata kui pisut vedelikku vormist välja imbub- kuivata see lihtsalt ära.
4. Eemalda tordivormi rõngas ja kaunista vastavalt soovile.
HEAD ISU!



vaata veel: