Focaccia on mõnus, pehme ja värske sai, mis sobib kõikide toitude kõrvale ja ka iseseisva roana.
Koostisosad:
25 g pärmi
300 ml käesooja vett
400 g jahu
3 sl oliivõli
0.75 tl soola
1 tl soolahelbeid
1 tl soolahelbeid
Kaunistuseks:
erinevaid ürte vastavallt oma soovile
Sega kausis pärm ja vesi ning õli. Lisa jahu ja sool ning sega taignaks. Tõsta taigen jahuga kaetud lauale ning sõtku tainast ca 10 minutit. Lisa vajadusel jahu. Tainas peab olema sile ja elastne.
Õlita suur kauss, pane taigen kaussi nii, et see oleks igalt poolt õli kaetud ning kata toidukilega. Lase taignal kerkida 1 tund soojas kohas. Suru kerkinud tainas alla ja laota tainas ca 20*30 cm suurusele õlitatud ahjuplaadile. Keera taigen kohe teisipidi, et taigna mõlemad pooled oleksid õlised. Vajuta taignasse sõrmeotstega augud. Raputa peale soolahelbed ning kaunista vastavalt oma soovile. Kata uuesti ja lase soojas kohas kerkida 20 minutit
erinevaid ürte vastavallt oma soovile
viilutatud oliive
päikesekuivatatud tomateid õlis
Sega kausis pärm ja vesi ning õli. Lisa jahu ja sool ning sega taignaks. Tõsta taigen jahuga kaetud lauale ning sõtku tainast ca 10 minutit. Lisa vajadusel jahu. Tainas peab olema sile ja elastne.
Õlita suur kauss, pane taigen kaussi nii, et see oleks igalt poolt õli kaetud ning kata toidukilega. Lase taignal kerkida 1 tund soojas kohas. Suru kerkinud tainas alla ja laota tainas ca 20*30 cm suurusele õlitatud ahjuplaadile. Keera taigen kohe teisipidi, et taigna mõlemad pooled oleksid õlised. Vajuta taignasse sõrmeotstega augud. Raputa peale soolahelbed ning kaunista vastavalt oma soovile. Kata uuesti ja lase soojas kohas kerkida 20 minutit
Kuumuta ahi 200 C juurde.
Küpseta 20-30 minutit ning lase pisut jahtuda enne serveerimist.