Mõnusad krõmpsud küpsised, millele annab kergelt jõuluse maitsenüansi kardemon.
Koostisosad:
50 g võid
50 g tumedat muscovado suhkrut
50 g heledat siirupit
50 g jahu
75 g kuivatatud jõhvikaid, hakitud peenemaks
50 g kreekapähkleid, hakitud peenemaks
0,25 tl kardemoni
pisut soola
Kuumuta ahi 180 C juurde.
Pane siirup, suhkur ja siirup potti ning kuumuta kuni suhkur on sulanud. Lisa kõik muud koostisosad ja sega ühtlaseks taignaks.
Jaga tainas 18-ks osaks ja pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjupannidele. Jäta pallide vahele piisav vahe, et nad kuumusega ahjus kokku ei sulaks.
Küpseta 8-10 minutit või kuni küpsised on kuldpruunid. Tõsta ahjust välja jahtuma ning lase pannil jahtuda ca 5 minutit ning siis tõsta küpsised restile jahtuma.
Jahtunud küpsised võid soovi korral katta ka šokolaadi glasuuriga.