Florentiinid ehk krõbisevad pähkli-puuviljaküpsised

Jaga retsepti

 Mõnusad krõmpsud küpsised, millele annab kergelt jõuluse maitsenüansi kardemon.


Koostisosad: 

50 g võid

50 g tumedat muscovado suhkrut

50 g heledat siirupit

50 g jahu

75 g kuivatatud jõhvikaid, hakitud peenemaks

50 g kreekapähkleid, hakitud peenemaks

0,25 tl kardemoni

pisut soola


Kuumuta ahi 180 C juurde.

Pane siirup, suhkur ja siirup potti ning kuumuta kuni suhkur on sulanud. Lisa kõik muud koostisosad ja sega ühtlaseks taignaks.

Jaga tainas 18-ks osaks ja pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjupannidele. Jäta pallide vahele piisav vahe, et nad kuumusega ahjus kokku ei sulaks.

Küpseta 8-10 minutit või kuni küpsised on kuldpruunid. Tõsta ahjust välja jahtuma ning lase pannil jahtuda ca 5 minutit ning siis tõsta küpsised restile jahtuma.

Jahtunud küpsised võid soovi korral katta ka šokolaadi glasuuriga.

vaata veel:

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis: