Flapjack vaarikamoosiga

Jaga retsepti

No see on flapjack ehk meie keeli kihiline kaerahelbeküpsis. Ja ma ütleks, et see on raudselt sõltuvust tekitav.

Vaja läheb:

Vaarika täidis:

150 g vaarikaid

100 g suhkrut

1 sl maisitärklist

Keeda vaarikatest ja suhkrust ning maisitärklisest moos. Lase moosil maha jahtuda.

Taignale:

100 g heledat Muscovado suhkrut

230 g võid

100 g heledat siirupit

350 g kaerahelbeid

100 g röstitud ja hakitud metspähkleid

1 tl soola

Pane potti või , suhkur ja siirup ning lase segul keema tõusta. Lisa segule kaerahelbed, pähklitükid ja sool ning sega ühtlaseks taignaks. Vooderda küpsetusvorm suurusega 20*20 cm küpsetuspaberiga ning pane sinna pool kaerahelveste segust. Suru see tihedaks ning kata pealt vaarikamoosiga. Lisa teine pool kaerahelvestest ning suru uuesti tihedaks. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures 25-20 minutit. Tõsta küpsetis ahjust ja lase sellel vormis jahtuda 10 minutit. Eemalda küpsetusvorm ja tõsta flapjack jahtuma restile, kuni see on täiesti maha jahtunud. 

Kaunistuseks:

40 g valget šokolaadi

külmkuivatatud jõhvika või vaarikatükke

Kaunistamiseks sulata šokolaad ning nirista see jahtunud küpsetisele. Raputa šokolaadile külmkuivatatud marjatükke. 

 

 

 

vaata veel: