Aeg on käes. Hakkame sättima.😊
Suure sünnipäeva eel sobivad maiustamiseks väga hästi ekleerid kamakreemi ja pohladega.
Ekleerid:
150 ml vett
60 g võid
Pisut soola
2 tl suhkrut
100 g nisujahu
2-3 muna
Täidis
100 ml vahukoort
200g kohupiimapastat ( rasvatut)
5 spl suhkrut ( kui nii magus ei meeldi siis reguleeri vastavalt oma soovile)
2 spl kama
Ca 0, 5 dl terveid pohli
100 ml vahukoort
200g kohupiimapastat ( rasvatut)
5 spl suhkrut ( kui nii magus ei meeldi siis reguleeri vastavalt oma soovile)
2 spl kama
Ca 0, 5 dl terveid pohli
1. Kuumutada potis vesi, või, suhkur ja sool seni kuni või on sulanud.
2. Lisada jahu ja kuumutada kogu aeg segades, kuni moodustub ilus taignapall potis.
3. Lase taignal pisut jahtuda ja lisa ükshaaval munad. Sega ühtlaseks. Tainas ei tohi olla vedel vaid peab olema piisava paksusega, et saaks pritsida kasutades tordipritsi.
4. Pritsi ekleerid küpsetuspaberil ja jäta piisavalt suured vahe, et ekleerid ei küpseks kokku.
5. Kuumuta ahi 250 C-ni. Pane ekleerid ahju ja keera ahju kuumus maha. Hoia 15 minutit. Seejärel tõsta ahju kuumus 180 C-ni ja küpseta ekleere veel ca 30 minutit.
6. Samal ajal tee Vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim ja kama ning vahusta veel. Lõpuks lisa ca 0,5 dl pohli.
7. Kui ekleerid on jahtunud lõika ekleerid pooleks ja täida täidisega.
2. Lisada jahu ja kuumutada kogu aeg segades, kuni moodustub ilus taignapall potis.
3. Lase taignal pisut jahtuda ja lisa ükshaaval munad. Sega ühtlaseks. Tainas ei tohi olla vedel vaid peab olema piisava paksusega, et saaks pritsida kasutades tordipritsi.
4. Pritsi ekleerid küpsetuspaberil ja jäta piisavalt suured vahe, et ekleerid ei küpseks kokku.
5. Kuumuta ahi 250 C-ni. Pane ekleerid ahju ja keera ahju kuumus maha. Hoia 15 minutit. Seejärel tõsta ahju kuumus 180 C-ni ja küpseta ekleere veel ca 30 minutit.
6. Samal ajal tee Vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim ja kama ning vahusta veel. Lõpuks lisa ca 0,5 dl pohli.
7. Kui ekleerid on jahtunud lõika ekleerid pooleks ja täida täidisega.