Cassata

Jaga retsepti

Cassata on Sitsilia küpsetiste sümbol. Koos Cannoliga on see küpsetis kõige tuntum Itaalia dessert maailmas.

Koostisosad.

Koogipõhi:

5 muna

150 g suhkrut

150 g nisujahu

näpuotsaga soola

ühe sidruni koor

100 ml apelsinimahla

25 g suhkrut

3 spl brändit

Vahusta munavalged suhkruga väga tugevaks vahuks- see võtab aega ca 20 minutit. Lisa sool ja sidrunikoor. Lisa ettevaatlikult segades sõelutud jahu ning kalla saadud taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpseta 180 C juures ca 20 minutit. 

Immutamissiirupi valmistamiseks pane potti apelsinimahl, suhkur ja brändi. Kuumuta segu kuni suhkur on sulanud. Ära siirupit keema lase. 

Täidis:

600 g kohupiima

200 ml vahukoort

100 g suhkrut

1 tl želatiini+ 2 sl vett

2 tl vanillisuhkrut

100 g kuivatatud aprikoose tükeldatud

100 g rosinaid

150g marmelaadi tükke

Vahusta vahukoor suhkrutega ning lisa kohupiim. Vahusta ühtlaseks vahuks. 

Sulata želatiin koos veega vesivannil ning jahuta pisut. Lisa saadud segu kreemile. Lisa kreemile ka kuivatatud puuviljad-marjad.

Võikreem martsipani katte alla:

100 g toasooja võid

100 g suhkruga kondenspiima

2 spl brändit

Vahusta või heledaks vahuks. Lisa kondenspiim ning vahusta veel. Kõige lõpuks lisa brändi ning vahusta ühtlaseks kreemiks.

Martsipanikate:

400 g martsipani

rohelist toiduvärvi

tuhksuhkut martsipani rullimiseks.

Kaunistuseks:

füüsaleid

šokolaadimunasid

kumkvaate

Koogi kokkupanek:

Vooderda sügav kauss toidukilega ja säti kaussi biskviit nii, et kausi servad oleksid kaetud, selleks pead biskviiti vastavalt kausi kujule lõikama.

Immuta biskviit siirupiga.

Pane biskviidile kohupiima täidis ning kata täidis pealt biskviidiga. Saad biskviidist kohupiimaga täidetud poolkera. Pane kauss külmkappi tahenema üleöö.

Järgmisel päeval kalluta kook serveerimisalusele ja kata kook võikreemiga. Võikreemile pane lahtirullitud martsipan. Kaunista kook vastavalt oma soovile.

vaata veel:

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi 

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350