Bulgogi ehk klassikaline Koreapärane veiseliha

Jaga retsepti

Veise bulgogi on Koreapärane kiirelt ja kõrgel temperatuuril küpsetatud ning eelnevalt marineeritud veiseliha.  Liha on eelnevalt  24 tundi hoitud sojakastme, seesamiõli, küüslaugu ja ingveri marinaadis. Serveerida sobib seda liha hästi koos aurutatud riisi, ubade, köögiviljade, lehtpeterselli ja praetud munaga.

Kolme portsjoni jaoks läheb vaja:

450 g kvaliteetset veiseliha (näiteks hanger steaki)

1 porgand, viilutatud peenikesteks kangideks 

peotäis hakitud rohelist peterselli

Serveerimiseks aurutatud riisi, ube, köögivilju, praetud mune jne. Siin võid lasta oma fantaasial lennata.

Liha marineerimiseks on vaja:

6 spl tumedat sojakastet

1 sl seesamiõli

1 sl riisiäädikat

2,5 cm jupp ingverit (kooritud ja riivitud)

2 küüslauguküünt (purustatud)

2 sl seesamiseemneid

Pane kõik marinaadi koostiosad kaussi ning sega ühtlaseks. Lõika liha väga õhukesteks viiludeks ning sega marinaadiga. Jäta liha kaetud kaussi marineeruma 24 tunniks.

Järgmisel päeval soojenda pannil toidu´õli ning pane sinna liha osade kaupa praadima. Praadimiseks kulub ca 2 minutit. Kui kõik liha on prateud, siis pane pannile porgand ning prae porgandit samuti paar minutit. Pane pannile porgandi juurde tagasi kogu liha ning sega ühtlaseks. Lisa hakitud petersell ning serveeri koheselt koos riisi köögiviljade, praetud muna ning muude soovitud koostisosadega.

 

Head isu!

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on