Mõnusalt magus magustoit, millest ei puudu ka mõnus hapukus. Füüsalid ja sidrunid on “match made in heaven”.
Kihiti on vaagnale pandud beseed (mis on kujult nagu ladyfingeri küpsised), vahukoor ja sidrunivõie. Kõige tipus kroonivad magustoidul limoncellos leotatud füüsalid.
Vaja läheb:
ca 16 piklikku beseeküpsist (ca 7 cm pikkused) (sobivad ka tavalised poest ostetud beseetupsud ja siis saad moodustada omale sobiva kujuga koogi)
250 ml vahukoort
65 g tuhksuhkrut
100 g maasikaid
125 g sidrunivõiet
1 spl limoncellot
Kaunistuseks väiksemaid beseeküpsiseid, füüsaleid ja kullatolmu.
Lõika füüsalid pooleks ja pane need koos limoncelloga kaussi seisma ca 30 minutiks
Laota vaagnale kiht beseeküpsiseid (8 küpsist)
Vahusta vahukoor suhkruga. Määri või pritsi toidupritsiga pool vahukoort beseeküpsistele. Tõsta vahukoorele lusikaga sidrunivõide tupsud ( pool kogusest). Laota vahukoorele järgmine koht beseeküpsiseid ning kata need ülejäänud vahukoore ja sidriunivõidega. Kaunista kook füüsalitega ja beseeküpsistega. Mina lisasin ka kullatolmu.
Lase koogil seista vähemalt 10 minutit enne serveerimist.