Belgia vahvlid

Jaga retsepti

Belgia vahvlid, mis on võised ja millele annab särtsu pärlsuhkur, mis lisatakse taignale kõige lõpus ning mis jääb ka pärast vahvlite küpsetamist mõnusalt krõmpsuks.

Taignategu võtab kaua aega aga tulemus on ka seda väärt. Tegin taigent suurema koguse ja panin portsjonitena sügavkülma, et hiljem oleks lihtne vahvleid teha. Võta ainult taigen sulama ja lase tal sulada ning pisut kerkida ja valmis saavad vahvlid kiiresti.

Vaja läheb:

0,5 kg nisujahu

250 ml piima

125 g suhkrut

12 g pärmi

1 tl soola

2 muna

300 g võid

220 g pärlsuhkrut


Sega taignaks kõik koostisosad välja arvatud või ja pärlsuhkur. Kata kauss toidukilega ja lase taignal 2 tundi kerkida.

Sõtku taignasse toasoe või ning sõtku ühtlaseks taignaks. Lase taignal kerkida veel 2 tundi.

Lisa taignasse pärlsuhkur ja vormi taignast väikesed küpsetamiseks sobiva kogusega pallikesed. Lase pallikestele kerkida veel 2 tundi enne küpsetamist. Nüüd võid mässida pallikesed mida kohe ei soovi küpsetada toidukilesse ning panna sügavkülma.

Küpseta vahvleid Belgia vahvliküpsetusmasinaga ja vastavalt oma masina kasutusjuhendile.

Raputa kaunistuseks peale pisut tuhksuhkrut ja asu maiustama.



vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad