Bao-vastlakuklid maasikamoosi ja vahukoorega. Mõnus magus amps. Sai on mõnusalt pehme ja koos moosi ja vahukoorega maitseb lihtsalt imeliselt.
Sellest kogusest saad 16 Bao-vastlakuklit.
Kuklite valmistamiseks läheb vaja:
450 g jahu
2 sl suhkrut
0,5 tl soola
2 tl kuivpärmi
250 ml sooja vett
40 g toiduõli taignasse + veel toiduõli kuklite vahele määrimiseks
1,5 tl küpsetuspulbrit
Aurutamiseks riisiäädikat
Musti seesamiseemneid kaunistuseks
Sega kausis kokku jahu, suhkur, sool ja kuivpärm. Lisa kuivainetele soe vesi ja 40 g toiduõli ning sõtku 10 minutit. Kõige lihtsam on teha seda köögikombainiga aga võib ka käsitsi. Pane taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega ning jäta sooja kohta kerkima ca 60 minutiks või kuni taigna kogus on kahekordistunud.
Suru tainas alla ning lase seista 5 minutit.
Sõtku taigna hulka küpsetuspulbri vee segu (1,5 tl küpsetuspulbrit + 2 sl vett). Lase taignal seista 10 minutit.
Sõtku tainas läbi ja jaga see 16-ks võrdseks pallikeseks. Rulli iga pallike ilusaks ümmarguseks.
Lõika igale kuklile alla tükike küpsetuspaberit. Tõsta kuklid koos küpsetuspaberiga kerkima ahjuplaadile ja kata need rätikuga. Kergita ca 15 minutit. Enne aurutamist raputa kuklitele kaunistuseks musti seesamiseemneid.
Auruta kukleid 20 minutit. Lisa riisiäädikat aurutusveele, et saada ilusad valged kuklid.
Täidiseks läheb vaja:
200 g maasikamoosi
400 ml vahukoort
100 g suhkrut
Vahusta vahukoor suhkruga. Uurista kukli seest välja pisut sisu. Täida kukkel moosi ja vahukoorega.
Head isu ja pikka liugu!