Uus retsept, mis on veidi teistmoodi. Kas olete proovinud kokku panna kaerajahu, banaani ja peeti. Tundub esmapilgul imelik? Aga tegelikult polegi… Maitse on mõnus ja kui kook veel kaunistada, siis võib saada päris piduliku ampsu.
Vaja läheb:
100 g võid, sulatatud
3 muna
90 g tumedat muscovado suhkrut
60 g valget suhkrut
240 g hapukoort
260 g purustatud banaani
soola
125 g täistera kaerajahu
125 g nisujahu
15 g peedi tšipse
Klopi munad suhkrutega lahti. Lisa hapukoor ja purustatud banaan ning või. Sega omavahel jahud, sool ja väikesed peedi tsipside tükid. Ühenda vedelik ja kuivained ühtlaseks taignaks.
Pane ettevalmistatud küpsetusvormi. Kasutasin auguga lahtikäivat küpsetusvormi (läbimõõduga 26 cm). Pane küpsetusvorm ahju ja küpseta 170 C juures ca 1 tund. Küpsust kontrolli puutikuga.
Jahuta kook ning kata soovi korral kaunista toorjuustu ja/või soolakaramelli glasuuriga. Glasuuride retseptid leiad rullsaiade retseptide juurest.
Kaunista pistaatsiapähklite ning peeditšipsidega.