Kogus : 6 väikest kooki
Koogi põhjaks:
125 g õhukesi piparkooke
50 g sulatatud võid
Koogi täidiseks:
100 g maitsestamata toorjuustu (toasoe)
50 g sinihallitusjuustu Castello Creamy Blue (toasoe)
1 muna
35 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Koogi katteks:
150 g kuivatatud aprikoose + 150 ml keeva vett
50 g suhkrut
3 sl sidrunimahla
0,5 tl maisitärklist+2 tl külma vett
Pese aprikoosid ja pane need keeva veega likku ja lase neil seista vähemalt 1 tund. Nõruta ja pane aprikoosid potti ning lisa sidrunimahl ja suhkur. Lase aprikoosidel pehmemaks keeda (ca 20-30 minutit). Lisa potti külma veega segatud maisitärklis ja kuumuta kuni täidise paksenemiseni. Lase aprikoositäidisel enne koogile lisamist täielikult jahtuda.
Sega purustatud piparkoogid ja sulatatud või. Suru puru väikeste silikoonist muffinivormise põhja. Pane külmkappi ootele.
Valmista täidis. Sega kõik täidise koostisosad mikseriga ühtlaseks massiks. Vala saadud mass piparkoogipõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus u 15 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Võta koogid ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.
Tõsta aprikoositäidis ettevaatlikult jahtunud koogikestele. Küpseta 230 kraadises ahjus 4 minutit.
Lase koogikestel enne serveerimist põhjalikult jahtuda.




