Suvine kook, mida on lihtne valmistada ning mida ei ole vaja küpsetada.
Vaja läheb:
400 g digestive küpsiseid
200 g sulatatud võid
näpuotsaga soola
700 g kohupiimapastat
200 ml vahukoort
6 suurt spl mett
100 g pehmeid kuivatatud aprikoose
4 želatiini lehte
1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks marju, söödavaid lilleõisi
Purusta küpsised peeneks puruks ning sega see sulatatud võiga. Lisa purule ka näpuotsaga soola.
Vala 1/ 3 küpsisepurust ettevalmistatud lahtikäivasse küpsetusvormi (läbimõõt 24 cm). Küpsetusvormi ettevalmistamiseks kata vormi põhjad ja küljed küpsetuspaberiga.
Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor vanillisuhkruga ning lisa kohupiimapasta ja mesi. Vahusta saadud segu ühtlaseks vahuks. Lisa kreemile tükeldatud aprikoosid.
Pane želatiini lehed külma vette likku, kuniks need on pundunud. Pane želatiini lehed väikese veega kaussi ning pliidile ning sulata, kuni lehed on täileikult sulanud. Lase segul pisut jahtuda ning lisa see valmis kreemile.
Pane 1/2 kreemist vormi küpsisepuru peale ning kata kohupiimakreem teise osa küpsisepuruga. Lisa küpsispurule ülejäänud kohupiimakreem ja küpsisepuru.
Kata vorm toidukilega ning aseta see külmkappi seisma üleöö.
Järgmisel päeval enne serveerimist eemalda koogilt vorm ning kaunista kook vastavalt oma soovile.
Head isu!