Kõrvits on jõuluajal ikka kohustuslik element jõuluprae kõrval.
Minu traditsiooniline kõrvits on kergelt magus, vürtsikas ja apelsinimaiguga.
Sellest kogusest saad ca 6 poole liitrist purki kõrvitsat
Vaja läheb:
1600 g puhastatud ja tükeldatud muskaatkõrvitsat
1, 5 l vett
3-5 spl äädikat
1 apelsini koor
350 g suhkrut
2 kaneelipulka
6 nelgivart
6 vürtspipratera
- Pane kõrvits koos vee ja 3 spl äädikaga potti ning jäta seisma üleöö.
- Järgmisel päeval lisa potti maitseained, apelsinikoor ja suhkur.
- Lase poti segul keema tõusta ning keeda kuni 30 minutit (kuni kõrvits on mõnusalt pehme ehk siis veel pisut krõmps)
- Tõsta pott pliidilt ning maitsesta veel äädikaga.
- Steriliseeri purgid ja kaaned ning tõsta kuum kõrvitsasalat purkidesse ning kaaneta.
- Lase purkidel jahtuda.