Apelsinilikööriga maasikarull

Jaga retsepti

Õhuline roosa maasikarull, kuhu vahele on laotatud apelsinimaitselises likööris leotatud maasikad ning toorjuustu-vahukoore kreem.

Kogus: 4-6-le

Vaja läheb:

3 munavalget

Näpuotsaga soola

2 dl suhkrut

1 tl maisitärklist

1 tl valge veini äädikat

20 g mandlilaaste

Pisut roosat toiduvärvi

Maasikate jaoks läheb vaja:

300 g maasikaid

2 sl suhkrut

3 sl apelsinimaitselist likööri (Triple Sec, Cointreau vms.)

Kreemi jaoks läheb vaja:

2 sl suhkrut

75 ml vahukoort

1 tl vanillisuhkrut

200 g toorjuustu

Kaunistuseks:

Maasikaid

Piparmündilehti

Tuhksuhkrut

 

Kuumuta ahi 175 C -ni. Vahusta munavalged pehmeks vahuks ja hakka lisama suhkrut osade kaupa. Vahusta kuni vaht on tugev ja läikiv. Lisa vahule sõelutud maisitärklis, veiniäädikas ja roosa toiduvärv. Vahusta ühtlaseks vahuks.  Määri vaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile – taigna kõrgus ca 2 cm ja raputa vahule mandlilaastud. Küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni koogipõhi on pealt krõbe ja seest pehme. Võta koogipõhi ahjust ja lase jahtuda mõned minutid.  Pane puhas küpsetuspaber vastu koogipõhja ja kummuta see ahjuplaadilt paberile.  Koori koogipõhja kattev küpsetuspaber ning lase põhjal täielikult jahtuda.

Pane  viilutatud maasikad koos suhkru ja apelsinimaitselise likööriga likku ja lase neil seista umbes 20 minutit. Vahusta vahukoor suhkrutega ning lisa toasoe toorjuust. Vahusta ühtlaseks vahuks. Määri saadud toorjuustuvaht koogipõhjale (võid jätta pisut toorjuustuvahtu ka maasikarulli kaunistamiseks). Tõsta toorjuustuvahule maasikad (ilma vedelikuta) ning keera koogipõhi ettevaatlikult paberi abil rulli. Pane rull külmkappi seisma ca 2 tunniks enne serveerimist.

Tõsta maasikarull  serveerimisalusele. Kaunista maasikate, toorjuustuvahu  ja piparmündilehtedega ning raputa peale tuhksuhkrut.

 

vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300