Õhuline roosa maasikarull, kuhu vahele on laotatud apelsinimaitselises likööris leotatud maasikad ning toorjuustu-vahukoore kreem.
Kogus: 4-6-le
Vaja läheb:
3 munavalget
Näpuotsaga soola
2 dl suhkrut
1 tl maisitärklist
1 tl valge veini äädikat
20 g mandlilaaste
Pisut roosat toiduvärvi
Maasikate jaoks läheb vaja:
300 g maasikaid
2 sl suhkrut
3 sl apelsinimaitselist likööri (Triple Sec, Cointreau vms.)
Kreemi jaoks läheb vaja:
2 sl suhkrut
75 ml vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
200 g toorjuustu
Kaunistuseks:
Maasikaid
Piparmündilehti
Tuhksuhkrut
Kuumuta ahi 175 C -ni. Vahusta munavalged pehmeks vahuks ja hakka lisama suhkrut osade kaupa. Vahusta kuni vaht on tugev ja läikiv. Lisa vahule sõelutud maisitärklis, veiniäädikas ja roosa toiduvärv. Vahusta ühtlaseks vahuks. Määri vaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile – taigna kõrgus ca 2 cm ja raputa vahule mandlilaastud. Küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni koogipõhi on pealt krõbe ja seest pehme. Võta koogipõhi ahjust ja lase jahtuda mõned minutid. Pane puhas küpsetuspaber vastu koogipõhja ja kummuta see ahjuplaadilt paberile. Koori koogipõhja kattev küpsetuspaber ning lase põhjal täielikult jahtuda.
Pane viilutatud maasikad koos suhkru ja apelsinimaitselise likööriga likku ja lase neil seista umbes 20 minutit. Vahusta vahukoor suhkrutega ning lisa toasoe toorjuust. Vahusta ühtlaseks vahuks. Määri saadud toorjuustuvaht koogipõhjale (võid jätta pisut toorjuustuvahtu ka maasikarulli kaunistamiseks). Tõsta toorjuustuvahule maasikad (ilma vedelikuta) ning keera koogipõhi ettevaatlikult paberi abil rulli. Pane rull külmkappi seisma ca 2 tunniks enne serveerimist.
Tõsta maasikarull serveerimisalusele. Kaunista maasikate, toorjuustuvahu ja piparmündilehtedega ning raputa peale tuhksuhkrut.