Mõnus jõuluhõnguline alkoholivaba kokteil glögist, karamelliseeritud mandariinide ja siirupis keedetud punaste sõstardega.
Vaja läheb:
0.5 l Aura õuna-mustasõstraglögi
100 g suhkrut
100 ml vett
2 mandariini
50 g külmutatud punaseid sõstraid
Ohtralt jäätükke
Kaneelipulki
Kõigepealt karamelliseeri viilutatud mandariinid. Selleks lase vesi koos suhkruga keema ning lisa sinna mandariiniviilud. Keeda ca 20 minutit kuni viilud on siirupist läbi imbunud ja tõsta siis viilud küpsetuspaberile kuivama.
Nüüd keeda siirupit edasi kuni see kergelt pruunistub ehk karamelliseerub. Lisa punased sõstrad ning keeda ca 10 minutit kuni marjad on siirupist läbi imbunud. Lase siirupil täielikult jahtuda.
Joogi serveerimiseks pane pokaalidesse ohtralt jääd ning lisa igasse pokaali ka kaneelipulk. Seda on hea kasutada ka joogi segamiseks ning pisut annab see mõnusat lõhna. Pane igasse pokaali ca 2 tl siirupis punaseid sõstraid ning lisa ka 1 karamellistatud mandariiniviil.
Mõnusat nautimist!