Maapähklivõiküpsised

Jaga retsepti

Maapähklivõiküpsised on tehtud kaerahelvestega ning on mõnusad ning krõmpsuvad.

Maitselt meenutavad küpsised pisut halvaad. 

Küpsiste jaoks läheb vaja:

95 g jahu

80 g täisterakaerahelbeid

0,5 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat

0,5 tl soola

75 g võid

50 g suhkrut

150 g heledat Muscovado suhkrut

1 muna

100 g maapähklivõid (crunchie)


Täidiseks läheb vaja:

100 g maapähklivõid (crunchie)

20 g mett

15 g tuhksuhkrut


Sega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, sooda ja sool ning tõsta kauss kõrvale.

Vahusta või suhkrutega ning lisa siis muna ning maapähklivõi ning vahusta veel. Lisa jahusegu ning sega ühtlaseks taignaks.

Jaga segu 18-ks võrdseks osaks ja veereta neist osadest pallid. Pane pallid kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru küpsised klaasipõhjaga pisut lapikuks. Jäta küpsiste vahele piisav vahe, et need kokku ei küpseks.

Küpseta küpsiseid 180 C juures 11 minutit või kuni küpsiste servad on kergelt pruunikad. Tõsta ahjust ja lase küpsistel panni peal jahtuda 5 minutit. Peale seda tõsta küpsised restile jahtuma. Jahuta täielikult enne täidisega täitmist.

Täidise valmistamiseks sega maahklivõi mee ja suhkruga ühtlaseks seguks ning määri see pooletele küpsistele. Pane täidisele teine küpsis.

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis: