Vappu ja tippaleipä

Jaga retsepti

Naabrite juurest Soomest sai näpatud üks retsept. Tehakse seda küll 1. maiks ehk Volbriks aga jäin pisut hiljaks. Saladuskatte all võin öelda, et maitsevad ka tavalisel päeval päris hästi.

Koostisosad:

4 muna

2 sl suhkrut

0, 5 tl soola

2 dl piima

4 dl jahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

1 sidruni riivitud koor

küpsetamiseks ca 1 l õli

tuhksuhkrut

Sega kõik taigna koostisosad omavahel. Alustades suhkrust ja munadest, siis lisa piim, sool, sidrunikoor ja kõige lõpuks jahu. Sega tainas ühtlaseks ning pane see pritskotti.

Kuumuta õli ning lõika pritskotil ots lahti ca 3 mm ulatuses.

Pane kuumutatud õli sisse potti roostevabast metallist ca 6 cm läbimõõduga rõngas ning pritsi sinna sisse taigen. Tõsta rõngas taigna ümbert ära ning pritsi uus küpsetis. Pritsi potti õli sisse korraga 4 küpsetist. Lase neil küpseda ühelt pool pruuniks ja keera siis teine pool.

Kui küpsetised on mõlemalt poolt pruunid, siis tõsta need köögipaberile, et eemaldada liigne õli ning raputa need üle tuhksuhkruga.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola