Karusellküpsised

Jaga retsepti

Tänaseks retseptiks on midagi aastate tagant. Kust retsept pärit on ei teagi. Mäletan, et kui olin laps siis meie kodus küpsetati tihti neid küpsiseid. Ilmselt seetõttu, et neid oli lihtne valmistada ja kõiki koostisosi oli reeglina alati poest saada Maitse on ka selline tavaline aga välja näevad toredad 

100 g suhkrut
200 g võid
300 g jahu
0,5 tl soola
2-3 tl kakao pulbrit
1 munakollane

1. Või, jahu, suhkur ja sool näppida pudiks. Lisada 1 munakollane. ja sõtkuda taignaks.
2. Jaga taigen pooleks ja ühele poolele sega hulka kakao.
3. Taignad panna ca 30 minutiks külmkappi.
4. Taignad rullida ühesuurusteks tükkideks ja tõsta üksteise peale. Rullida vorstiks ja lõigata ca 0,5 cm paksused tükid.
5. Küpsetada ahjus ca 10 minutit 200 C juures.

vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.