Ekleerid rukkijahust juustu-peedi täidisega.

Jaga retsepti

 

Tuli mõte teha ekleere ja proovida neid küpsetada ainult rukkijahust. Rukis on üks minu lemmiktoorainetest ükskõik mis kujul, kas jahu või helbed. Osadele ekleeritele lisasin ka sinist toiduvärvi, et teha neid huvitavamaks ja Vabariigi aastapäeva snäkkidele kohaselt pidulikuks. Küpsemise käigus muutus värv kergelt rohekas-siniseks. Täidiseks panin seekord soolase juustu- peeditäidise

Rukkiekleerid:
150 ml vett
60 g võid
Pisut soola
2 tl suhkrut
100 g rukkijahu
2-3 muna

1. Kuumutada potis vesi, või, suhkur ja sool seni kuni või on sulanud.
2. Lisada jahu ja kuumutada kogu aeg segades, kuni moodustub ilus taignapall potis.
3. Lase taignal pisut jahtuda ja lisa ükshaaval munad. Sega ühtlaseks. Tainas ei tohi olla vedel vaid peab olema piisava paksusega, et saaks pritsida kasutades tordipritsi.
4. Pritsi ekleerid küpsetuspaberil ja jäta piisavalt suured vahe, et ekleerid ei küpseks kokku.
5. Kuumuta ahi 250 C-ni. Pane ekleerid ahju ja keera ahju kuumus maha. Hoia 15 minutit. Seejärel tõsta ahju kuumus 180 C-ni ja küpseta ekleere veel ca 30 minutit.
6. Samal ajal tee täidis juustust, hapukoorest ja peedist. Pane koguseliselt kõiki oma maitsele vastavalt ja püreesta segu saumikseriga. Maitsesta soola ja pipraga.
7. Kui ekleerid on jahtunud lõika ekleerid pooleks ja täida täidisega.

 

vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eelroad

Mõnusad magus-vürtsikad krevetid

Mõnus vürtiskas eelroog, mis sobib serveerimiseks kolmele. Lisaks paku grillil krõbedaks praetud Ciabattat ja grillitud sidrunit. Vaja läheb: 600 g