Eton mess pistaatsiapähklise vahukoore ja maasikakastmega

Jaga retsepti

 

Üks tõeline suvine magustoit. Suvi on käes sõbrad 😊

Beseeküpsised:

2 tk L munavalget

125 g suhkrut

Vahusta munavalged tugevaks vahuks.
Lisa osade kaupa suhkur ja vahusta veel ca 6 minutit, kuni saad tugeva beseevahu.
Pritsi tordipritsiga väikesed küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta ahjus 100 C juures 2 tundi ja lase küpsistel ahjus jahtuda.

Pistaatsiavahukoor:

200 ml vahukoort

25 g suhkrut
1 tl pistaatsiapähklipastat

Vahusta vahukoor suhkruga.
Lisa pistaatsiapähklipasta ja vahusta veel.

Maasikakaste:

150 g maasikaid
25 g suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti

Purusta maasikad saumikseriga. Lisa suhkur ja vanilliekstrakt.

50 g tükeldatud maasikaid magustoidu kihtide vahele panekuks.

Magustoidu kokkupanekuks purusta beseeküpsised pisut väiksemaks ja aseta  magustoidu pokaali, lisa vahukoor, maasika tükid ja maasikakaste. Korda sama kihti veelkord.

Lase külmkapis seista ca 0,5 tundi. Kui ei ole kannatust oodata võid ka kohe maiustama asuda 😊

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Leiva- õunamuffinid kohupiimakattega

  Väikesed ja mõnusad leivamuffinid kohupiimaga eesti sünnipäevaks. Sellest kogusest saad 6 koogikest.Koostisosad:100 g riivleiba 300 g riivitud õunu50 g sulatatud

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: