Röstitud sarapuupähklijäätis kahe maisihelbe küpsise vahel.

Jaga retsepti

In English
Suvel tuleb süüa jäätist 😊 – mida siis veel…

Küpsised
50 g võid
40 g heledat Muscovado suhkrut
7 kuivatatud aprikoosi
70 g jahu 
25 g maisihelbeid
0,25 tl küpsetuspulbrit
soola pisut
suhkrut küpsisepallide katmiseks

Sellest kogusest saad ca 8 küpsist.
Sulata või ja sega Muscovado suhkru ja soolaga. Lisa jahuga segatud küpsetuspulber ja maisihelbed ning peeneks tükeldatud aprikoosid.
Kaalu  ca 33g-sed tükid ja vormi need pallikesteks. Veereta pallikesi suhkrus ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta küpsised käega kergelt laiaks ja küpseta ahjus 200 C juures ca 10 minutit. Lase küpsistel jahtuda.

Jäätis 
4 L munakollast
4 spl suhkrut
200 ml piima
200 ml vahukoort
3 spl röstitud ja purustatud sarapuupähkleid

Kuumuta piima keemiseni. 
Samal ajal sega munakollased ja suhkur. 
Tõsta pott pliidilt ja nirista piima hulka suhkru-muna segu. Sega kogu aeg ja jälgi, et munakollased ei läheks tükki. Tõsta pott pliidile tagasi ja kuumuta madalal kuumusel kuni segu pakseneb (konsistents nagu kissell) samal ajal kogu aeg segades. Jahuta saadud segu ning lisa vahukoor. Valmista jäätis- järgides oma jäätisemasina kasutusjuhendit.

Kui jäätis on valmis sega hulka röstitud sarapuupähklipuru ja pane jäätis sügavkülma tahenema.
Kui segu on pisut tahenenud aga samas on veel määritav pane kiht jäätist kahe küpsise vahele. Mina kaunistasin jäätise küljed väikeste maasikatükkidega, et oleks isuäratavam.
Pane jäätise “võileivad” sügavkülma ja hoia neid üleöö.

Imeilusa taldriku on valmistanud Krista Jaakson. 

vaata veel:

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli

Eesti sünnipäev

Mustika- leiva smuutishot

  Mõnus smuutishoti retsept. Sobib hästi tähistamaks Vabariigi aastapäeva.    Vaja läheb: 100 g metsamustikaid 40 g riivleiba 300 g