Nendele krõbedatele kartulitele ei suuda keegi vastu panna. Need on krõbedad ja juustused ning maitsevad ülihästi. Kõvajuust, või ja küüslauk kokku annavad mõnus maitsekoosluse.
Kogus: 3-4- le sööjale
Koostisosad:
50 g võid
100 g riivitud kõvajuustu (näiteks Parmesan, Forte jne….)
0,5 tl musta pipart
1 tl küüslaugugraanuleid
Maitsestamiseks soola
Toiduõli
500 g väikeseid punaseid kartuleid
Pane ahjuvormi või ja pane vorm külma ahju. Alusta ahju kuumutamist 200 kraadile, või sulab kui ahi soojeneb.
Kui või on sulanud tõsta vorm ahjust. Pese ja lõika kartulid pooleks. Väikese kausis sega juust, must pipar ja küüslaugugraanulid. Puista saadud segu ühtlaselt või peale.
Pane kartulid lõikepool all pannile, pihusta kartulitele peale pisut toiduõli ning raputa veidi soola.
Tõsta ahjuvorm keskmisele restile ning küpseta 30-40 minutit kuni kartulid on pehmed.
Serveeri kohe.




