No see on flapjack ehk meie keeli kihiline kaerahelbeküpsis. Ja ma ütleks, et see on raudselt sõltuvust tekitav.
Vaja läheb:
Vaarika täidis:
150 g vaarikaid
100 g suhkrut
1 sl maisitärklist
Keeda vaarikatest ja suhkrust ning maisitärklisest moos. Lase moosil maha jahtuda.
Taignale:
100 g heledat Muscovado suhkrut
230 g võid
100 g heledat siirupit
350 g kaerahelbeid
100 g röstitud ja hakitud metspähkleid
1 tl soola
Pane potti või , suhkur ja siirup ning lase segul keema tõusta. Lisa segule kaerahelbed, pähklitükid ja sool ning sega ühtlaseks taignaks. Vooderda küpsetusvorm suurusega 20*20 cm küpsetuspaberiga ning pane sinna pool kaerahelveste segust. Suru see tihedaks ning kata pealt vaarikamoosiga. Lisa teine pool kaerahelvestest ning suru uuesti tihedaks. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures 25-20 minutit. Tõsta küpsetis ahjust ja lase sellel vormis jahtuda 10 minutit. Eemalda küpsetusvorm ja tõsta flapjack jahtuma restile, kuni see on täiesti maha jahtunud.
Kaunistuseks:
40 g valget šokolaadi
külmkuivatatud jõhvika või vaarikatükke
Kaunistamiseks sulata šokolaad ning nirista see jahtunud küpsetisele. Raputa šokolaadile külmkuivatatud marjatükke.