Flapjack vaarikamoosiga

Jaga retsepti

No see on flapjack ehk meie keeli kihiline kaerahelbeküpsis. Ja ma ütleks, et see on raudselt sõltuvust tekitav.

Vaja läheb:

Vaarika täidis:

150 g vaarikaid

100 g suhkrut

1 sl maisitärklist

Keeda vaarikatest ja suhkrust ning maisitärklisest moos. Lase moosil maha jahtuda.

Taignale:

100 g heledat Muscovado suhkrut

230 g võid

100 g heledat siirupit

350 g kaerahelbeid

100 g röstitud ja hakitud metspähkleid

1 tl soola

Pane potti või , suhkur ja siirup ning lase segul keema tõusta. Lisa segule kaerahelbed, pähklitükid ja sool ning sega ühtlaseks taignaks. Vooderda küpsetusvorm suurusega 20*20 cm küpsetuspaberiga ning pane sinna pool kaerahelveste segust. Suru see tihedaks ning kata pealt vaarikamoosiga. Lisa teine pool kaerahelvestest ning suru uuesti tihedaks. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures 25-20 minutit. Tõsta küpsetis ahjust ja lase sellel vormis jahtuda 10 minutit. Eemalda küpsetusvorm ja tõsta flapjack jahtuma restile, kuni see on täiesti maha jahtunud. 

Kaunistuseks:

40 g valget šokolaadi

külmkuivatatud jõhvika või vaarikatükke

Kaunistamiseks sulata šokolaad ning nirista see jahtunud küpsetisele. Raputa šokolaadile külmkuivatatud marjatükke. 

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant