In English
Hernesupp, mis on peaaegu tavaline.😊 Supile lisatud on Maroko maitseainesegu, mis annab natuke vürtsika ja magusa nüansi Eestimaisele hernesupile.
Maroko maitseainesegus on koriandriseemneid, fenkoliseemneid, vürtsköömenit, ingverit, kaneeli, safranit ja musta pipart.
Maroko maitseainesegu
2 tl koriandriseemneid
1 tl vürtsköömenit
0,5 tl fenkoliseemneid
0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl musta pipart
näpuotsatäis safranit
Uhmerda kõik koostisosad pulbriks. Pane segu kaanega suletavasse purki. Supile kasutad sellest ainult 3 tl. Ülejäänu jääb järgmisi kokkamiskordi ootama.
Hernesupp
100 g odrakruupe
225 g herneid, kollased ja terved
ca 1 kg suitsuribi
1,3 l vett
2 suurt porgandit
1 suur sibul
Pese herned ja odrakruubid. Leota neid ca 1 tund.
Mina valmistasin supi Crock-potis ehk slowcookeris aga suppi saab teha edukalt ka ahjus malmpotis.
Lisa potti suitsuribid, herned, odrakruubid, vesi ja keeda madalal kuumusel kuni 5 tundi. Ahjus malpotis 120 C juures ja Crock-potis “low heat” režiimil.
Riivi porgandid, tükelda sibulad ning prae neid kuni sibul on ilus klaasjas ja porgand pehme. Lisa 3 tl Maroko maitseainesegu ja kuumuta koos sibula-porgandi seguga kuni maitseainetest hakkab eralduma mõnusat aroomi.
Kui herned ja odrakruubid on pehmed ja liha kondi küljest lahti, siis lisa supile praetud porgandi-sibula segu. Vajadusel maitsesta suhkru ja soolaga. Lisa roheline hakitud till ja ongi supp söömiseks valmis.
Serveerimiseks sobib hästi omaküpsetatud karask.
Eelroad
2022 toiduväljakutse retsept nr. 3- Mapuche Indian Mix
Selle aasta toidu väljakutse kolmandaks koostiosaks on Mapuche Indiaanlaste segu ( Mapuche Indian Mix). Nimi Mapuche tuleb sõnadest “mapu”- mis