Vaarika-mascarapone kook

Jaga retsepti

Suvine kook vaarikate ja mascarapone täidisega. Erilise maitsenüansi annab koogile apelsinimaitseline Triple Sec liköör. Triple Sec liköörist valmistatud siirupiga immutatakse koogipõhjad. Lisaks on koogis palju värskeid vaarikaid ja mahe vahukoore-mascarapone kreem.  Kook on lihtne ning koduse maitsega ja seda on lihtne koogikarbis piknikule kaasa võtta.

Kogus: 12 tükki

Koostisosad:

Koogile:

200 g suhkrut

200 g toasooja võid

4 muna

200 g jahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

Siirupile:

85 g suhkrut

50 ml Triple Sec likööri

4 sl vett

Täidisele:

300 ml vahukoort

250 g Mascaraponet

3 sl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

210 g vaarikaid

kaunistamiseks tuhksuhkrut ja vaarikaid

 

Kuumuta ahi 190 C juurde (pöördõhuga). Määri 2 koogivormi (läbimõõt 20 cm) võiga ja pane vormi põhja küpsetuspaber. Vahusta toasoe või 200 g suhkruga heledaks vahuks ning lisa ühekaupa munad ning vahusta ühtlaseks seguks. Lisa muna-võivahule jahuga segatud küpsetuspulber ja sool ning sega ühtlaseks taignaks. Jaga taigen kahe koogivormi vahel ning küpseta ca 20 minutit kuni koogid on pealt kuldsed ja küpsenud. Jahuta koogipõhjad.

Siirupi valmistamiseks kuumuta potis suhkrut, vett  ja likööri seni kuni suhkur on sulanud. Lase siirupil jahtuda. Lõika jahtunud koogipõhjad kaheks kettaks. Pintselda siirup kõigile neljale koogipõhjale.

Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor 3 sl suhkru ja vanillisuhkruga kuni pehmete tippude tekkimiseni. Lisa mascarapone ja sega kuni saad ühtlase kreemi.

Pane 1/3 täidisest ühele koogikettale ja laota sinna ka 1/3 vaarikatest. Tõsta kreemile teine koogipõhjaketas ning kata see uuesti 1/3 kreemi ja vaarikatega ning tõsta kreemile kolmas koogipõhjaketas. Korda sama tegevust veel üks kord. Mässi kook toidukilesse ning jäta seisma külmkappi üleöö.

Järgmisel päeval eemalda koogilt toidukile ning aseta kook serveerimisalusele. Raputa koogile enne serveerimist tuhksuhkrut ning kaunista kook vaarikatega.

vaata veel:

Eelroad

Maasikaampsud salatilehel

Mõnusad värsked ampsud, kus on maasikaid, feta juustu, melonit, avokaadot, viinamarju ja röstitud kõrvitsa seemneid. Kõik see on serveeritud mõnusalt

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300