Suvine kook vaarikate ja mascarapone täidisega. Erilise maitsenüansi annab koogile apelsinimaitseline Triple Sec liköör. Triple Sec liköörist valmistatud siirupiga immutatakse koogipõhjad. Lisaks on koogis palju värskeid vaarikaid ja mahe vahukoore-mascarapone kreem. Kook on lihtne ning koduse maitsega ja seda on lihtne koogikarbis piknikule kaasa võtta.
Kogus: 12 tükki
Koostisosad:
Koogile:
200 g suhkrut
200 g toasooja võid
4 muna
200 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
Siirupile:
85 g suhkrut
50 ml Triple Sec likööri
4 sl vett
Täidisele:
300 ml vahukoort
250 g Mascaraponet
3 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
210 g vaarikaid
kaunistamiseks tuhksuhkrut ja vaarikaid
Kuumuta ahi 190 C juurde (pöördõhuga). Määri 2 koogivormi (läbimõõt 20 cm) võiga ja pane vormi põhja küpsetuspaber. Vahusta toasoe või 200 g suhkruga heledaks vahuks ning lisa ühekaupa munad ning vahusta ühtlaseks seguks. Lisa muna-võivahule jahuga segatud küpsetuspulber ja sool ning sega ühtlaseks taignaks. Jaga taigen kahe koogivormi vahel ning küpseta ca 20 minutit kuni koogid on pealt kuldsed ja küpsenud. Jahuta koogipõhjad.
Siirupi valmistamiseks kuumuta potis suhkrut, vett ja likööri seni kuni suhkur on sulanud. Lase siirupil jahtuda. Lõika jahtunud koogipõhjad kaheks kettaks. Pintselda siirup kõigile neljale koogipõhjale.
Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor 3 sl suhkru ja vanillisuhkruga kuni pehmete tippude tekkimiseni. Lisa mascarapone ja sega kuni saad ühtlase kreemi.
Pane 1/3 täidisest ühele koogikettale ja laota sinna ka 1/3 vaarikatest. Tõsta kreemile teine koogipõhjaketas ning kata see uuesti 1/3 kreemi ja vaarikatega ning tõsta kreemile kolmas koogipõhjaketas. Korda sama tegevust veel üks kord. Mässi kook toidukilesse ning jäta seisma külmkappi üleöö.
Järgmisel päeval eemalda koogilt toidukile ning aseta kook serveerimisalusele. Raputa koogile enne serveerimist tuhksuhkrut ning kaunista kook vaarikatega.


